Veelgestelde vragen:

Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Hieronder ook een link naar meer vragen.

TOP 5:

 • Wat is de Sportzeker clausule?

  De Sportzeker clausule geeft de voordelen van Sportzeker aan die aanvullend zijn op de algemene voorwaarden. In de Sportzeker clausule staat bijvoorbeeld beschreven dat je ook in Nederland dekking hebt bij het fietsen. Dus samen met de voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering betreft dit de dekking die je krijgt. Je ontvangt na afsluiten van de verzekering:

  1. De polis van de Europeesche Verzekeringen

  2. De voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering

  3. De Sportzeker clausule

 • Waar kan ik de voorwaarden vinden?

  De Sportzeker verzekering bestaat uit 2 documenten die je via deze links kunt vinden:

  1. de Voorwaarden doorlopende reisverzekering

  2. de Sportzeker clausule.

 • Tweedehands fietsen?

  Tweedehands fietsen zijn ook verzekerd. Dus ook als je geen bon hebt kan je je fiets bij ons verzekeren. Schades worden vergoed voor het reparatiebedrag. Bij total loss of diefstal kijken we naar het bedrag dat jij hebt betaald voor de aanschaf, want dat moet je wel opgeven. Vervolgens wordt er dan ook gekeken naar de normale afschrijving, het type fiets, etc. Zo bepalen we een waarde. Het idee is dat jij een vergoeding krijgt die genoeg is om een vergelijkbare fiets van vergelijkbaar bouwjaar te kunnen kopen.

  Wel zullen we altijd naar bonnen vragen uiteraard, en als je die niet hebt eventueel naar pintransacties/bankoverschrijvingen.

 • Schade melden?

  Schade aan fietsen moet altijd je melden bij Sportzeker.

  Voor de schadeaangifte kan je gebruik maken van het schadeaangifteformulier van de Europeesche. Download dat formulier hier. Kom je er niet uit, laat het even weten, dan helpen we je er graag bij.

  Wat we bij schades altijd nodig hebben is de reparatiebon. We vergoeden alleen reparaties, dus geen inschattingen van de hoogte van de schade. Alleen concrete reparatienota’s nemen we in behandeling.

  Daarna stuur je het formulier naar Sportzeker:

  Sportzeker
  Van den Boschstraat 18
  3531GL Utrecht

  Schades aan overige bagage, en andere claims, kan je online indienen op de website van de Europeesche Verzekeringen.

  De reden dat we vanuit Sportzeker de schades met betrekking tot het fietsen ontvangen, is omdat we met onze expertise kunnen zorgdragen voor een goede schade-afhandeling.

 • Wat kost een annuleringsverzekering?

  De kosten van een annuleringsverzekering kan je heel makkelijk vinden via het aanvraagformulier. Die begint met een premieberekening. Daar kan je aangeven hoe de gezinssamenstelling is en welke annuleringsvorm je wilt hebben. Op basis van de ingevulde gegevens zie je de premie die je moet betalen voor de annuleringsverzekering.