Kind op de reisverzekering, hoe zit dat?

Bij Sportzeker (Europeesche Verzekeringen) zijn jonge kinderen gratis meeverzekerd op de reisverzekering. Maar tot welke leeftijd beschouwen we iemand nog als kind? En hoe lang blijft een kind meeverzekerd? We zetten de belangrijkste vragen op een rij.

Is een kind onder de 5 jaar gratis meeverzekerd op een reisverzekering?

Ja, kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op onze Sportzeker Verzekering.

  • Bij de Doorlopende Verzekering voor Reizen gaan we uit van de afsluitdatum. Sluit je een Doorlopende Verzekering voor Reizen af op het moment dat alle kinderen jonger dan 5 zijn? Dan zijn ze gratis meeverzekerd. Zowel voor de dekking Reis als voor de dekking Annulering

Eindigt de gratis Doorlopende Verzekering voor Reizen als de kinderen ouder worden?

Is de verzekering afgesloten vóór de kinderen 5 jaar waren? Dan blijven ze gratis verzekerd als ze ouder worden. Ook de premie blijft gelijk. Dat geldt voor inwonende kinderen én voor uitwonende kinderen tot 27 jaar (mits je financieel voor hen verantwoordelijk bent).

Is een kind onder de 5 jaar gratis meeverzekerd op een annuleringsverzekering?

  • Op de Doorlopende Verzekering voor Reizen met annuleringsdekking zijn kinderen wél gratis meeverzekerd.

En wat als een kind 5 jaar of ouder is?

Dan betaal je premie naar gezinssamenstelling.

  • Reis je alleen met 1 of meer kinderen ouder dan 5 jaar? Dan betaal je premie voor 2 personen.
  • Reis je met 2 volwassenen en 1 of meer kinderen ouder dan 5 jaar? Dan betaal je gezinspremie. Ongeacht het aantal kinderen.

Tot welke leeftijd kun je kinderen meeverzekeren?

Voor inwonende kinderen geldt geen leeftijdsbeperking. Uitwonende, studerende kinderen kun je tot hun 27e jaar meeverzekeren mits je financieel voor hen verantwoordelijk bent.

Wat verstaan we onder kinderen?

Onder kinderen verstaan wij je eigen kinderen, geadopteerde kinderen en stiefkinderen. Neem je eenmalig een minderjarige logee mee op vakantie? Dan is hij of zij voor die keer ook verzekerd.

Krijgt het kind een eigen verzekeringspasje?

Alleen de verzekeringnemer en inwonende partner krijgt een pasje. Als het echt noodzakelijk is, kun je een extra pasje aanvragen voor de kinderen.

 

Recent Posts

Leave a Comment