In Detail

  [accordionitem] We hebben met de Europeesche afgesproken dat iedereen de Comfort dekking krijgt. De Europeesche heeft 3 dekkingniveau’s, comfort is de middelste. Zie voorwaarden voor de gedekte bedragen (link). Deze comfort dekking hebben we uitgebreid zodat je top verzekerd bent.
  [/accordionitem] [accordionitem] Je surfspullen zijn verzekerd in je auto/bus tijdens het surfen. In veel gevallen staan in de verzekeringswoorden van andere verzekeraars dat je spullen niet zichtbaar moeten zijn in de auto, maar berg maar eens een windsurfboard onzichtbaar op in je autootje of een lading kites?? Dat is niet realistisch en dat weten wij ook. Bij ons is dit afgedekt in de voorwaarden, dus achteraf geen problemen als je gaat claimen.
  [/accordionitem] [accordionitem] Materiaalschades aan je surfspullen zijn verzekerd of je nu wel of niet op vakantie bent. We kunnen je wijzen op de beste reparateurs in Nederland. En mocht de schade een total loss zijn, dan vergoeden we dit ook.
  [/accordionitem] [accordionitem] Ook huurspullen zijn gedekt. Dus ga je een keer naar een verre bestemming waar je materiaal huurt (veelal de windsurfers), dan hoef je géén lokale verzekering meer te betalen van 35 euro tot 50 euro per week normaal gesproken. (geldt alleen voor materiaalhuur in het buitenland, niét in Nederland);
  [/accordionitem] [accordionitem] Je bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten. Wat krijg je vergoed aan bedragen? Link to pop up.
  [/accordionitem] [accordionitem] Uniek aan Sportzeker is dat je voor de Sportzeker sporten een aanvulling kan doen op je AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Steeds meer verzekeraars sluiten kitesurfen uit als risicosport, dus dat je bij ons aanvullend afsluiten (15 euro per jaar).
  [/accordionitem] [accordionitem] Met deze dekking ben je verzekerd als je overlijdt, of blijvend invalide wordt, als gevolg van een ongeval tijdens de reis. Het overlijden of de blijvende invaliditeit moet een direct gevolg zijn van een ongeval en ook alleen daarvan het gevolg zijn.
  [/accordionitem] [accordionitem] Bij deze dekking is het noodzakelijk dat je zelf een Nederlandse basiszorgverzekering hebt. Met deze dekking weet je zeker dat de kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoed toch zijn gedekt. Dit geldt niet voor kosten die je zorgverzekeraar niet vergoed omdat je je eigen risico vrijwillig hebt verhoogd. Om voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis in aanmerking te komen, is het noodzakelijk dat de behandeling niet kan worden uitgesteld tot je terug bent in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan je direct verwijzen naar artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.
  [/accordionitem] [accordionitem] Ga je skiën of snowboarden? Dan is het belangrijk om de extra risico’s die je dan loopt mee te verzekeren. Met deze dekking ben je verzekerd tijdens het skiën en snowboarden. Je krijgt een vergoeding voor beschadiging, verlies of diefstal van wintersportartikelen. Dit geldt ook voor wanneer je deze artikelen in het buitenland hebt gehuurd. Je krijgt een vergoeding voor de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde ski-uitrusting, als je hier, door een verzekerde gebeurtenis, geen gebruik van kunt maken. Je hebt recht op een vergoeding van eventuele geneeskundige kosten, bagageschade en ongevallen tijdens het skiën of snowboarden.
  [/accordionitem] [accordionitem] Met deze optionele dekking (1,67 euro per maand) ben je verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens je vakantie (tot maximaal 500 euro per reis per verzekerde).
  [/accordionitem] [accordionitem] Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer je vervoermiddel, of de bestuurder daarvan, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kan je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum te repareren is. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland
  [/accordionitem] [accordionitem] Standaard kan je met de Comfort dekking 90 dagen aaneengesloten op reis. Ga je langer op vakantie dan kunnen we altijd additioneel een Lang op reis verzekering voor je afsluiten. Vraag ons dan om een offerte.
  [/accordionitem] [accordionitem] Aanvullend kan je een annuleringsverzekering afsluiten. Erg belangrijk. Niet alleen vóór de reis, maar ook al er tijdens de reis iets gebeurt, dan krijg je de niet genoten vakantiedagen retour, en gehuurde spullen etc. Dat vergeten veel mensen. Een Allrisk-annulering heeft als bijkomend voordeel dat je je gehele reissom terugkrijgt (tot het genoemde maximum), ook al gebeurt er pas iets op de laatste dag. Een veilige gedachte. Zie ook de voorwaarden. (alleen 100% gehele reissom terug bij voortijdige terugkeer om verzekerde reden); We hebben 2 vormen van annuleringsverzekeringen: de gewone annulering en de Allrisk annulering. We kunnen je hier alles over vertellen.

  1. Gewone Annuleringsverzekering – Wat is verzekerd en wat krijgt u vergoed?

  Moet u onverwacht uw vakantie afzeggen? Dan vergoedt deze dekking de kosten die u daarvoor maakt. Ook de reisdagen die u niet heeft kunnen gebruiken omdat u uw reis noodgedwongen moest afbreken, krijgt u vergoed

  2. Allrisk Annulering – Wat is verzekerd en wat krijgt u vergoed?

  Kiest u voor Allrisk Annulering? Dan mag u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken wanneer u vindt dat u daar een goede reden voor heeft.

  Wij vergoeden 75% van uw annuleringskosten of van de afbrekingsvergoeding.
  Zelf neemt u 25% voor uw rekening.

  U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  – U geen zin heeft in de vakantie;
  – U vindt dat het te veel regent of vervelend weer is;
  – De reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  – U vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.
  [/accordionitem] [accordionitem] Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Ook als de kinderen daarna de leeftijd van 5 jaar passeren, blijven ze gratis meeverzekerd. Het gaat om het moment van afsluiten van de polis. Als ze onder de 5 zijn is het gratis, en blijft het gratis (tot 27 jaar)
  [/accordionitem] [accordionitem] Tot 50 kilometer van de grens wonend kunnen we Belgen probleemloos verzekeren. Alleen kunnen we niet de aansprakelijkheidsdekking aanbieden.
  [/accordionitem]