Diefstal: wat te doen?

Doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag een schriftelijk bewijs

  • Doe bij diefstal of verlies ook aangifte bij de reis-/hotelleiding
  • Laat bij vermissing/beschadiging tijdens (openbaar) vervoer een schriftelijke verklaring opmaken door de vervoerder (luchtvaartmaatschappijen kennen hiervoor een zgn. Property Irregularity Report)
  • Bewaar beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling

Diefstal van andere spullen dan je fiets kan je direct melden bij de Europeesche Verzekeringen via de website www.europeesche.nl, maar diefstal van je fiets dien je altijd te melden bij Sportzeker. Je vult daartoe het schadeformulier in, en stuurt dit mét politierapport, eventuele toelichting, en bonnen van het gestolen materiaal (indien aanwezig) naar Sportzeker in Utrecht.

Sportzeker
Van den Boschstraat 18
3531GL Utrecht

Wij controleren of het dossier compleet is en nemen anders contact met je op.

Let op: een politierapport is zeer belangrijk om te hebben. In principe volgt er geen uitkering zonder politierapport. Is er in het buitenland geen enkele mogelijkheid om een politierapport te regelen, meld dit dan vooraf bij Sportzeker via e-mail of via het Noodnummer van de Europeesche. Dit is geen vrijwaring van je plicht tot het doen van aangifte, maar kan helpen bij het afhandelen van het dossier door de Europeesche.

Voorzorgsmaatregelen

  • Vervoer geld, kostbaarheden, reisdocumenten en medicijnen als handbagage
  • Laat nooit geld, kostbaarheden en reisdocumenten onbeheerd achter
  • Laat in principe geen bagage in een vervoermiddel achter. Neem handzaam in koffers en tassen verpakte bagage altijd mee naar het logiesverblijf, ook bij een enkele overnachting
  • Diefstal van geld en reisdocumenten uit een vervoermiddel is nooit verzekerd
Recent Posts